ПрАТ «Закарпаттяобленерго» попереджає про посилення пожежної безпеки у сезон високих температур, засухи літнього періоду 2021 року

Дата: 30.06.2021 09:02
Кількість переглядів: 1736

Фото без описуЗ настанням пожежонебезпечного сезону високих температур, засухи літнього періоду 2021 року різко збільшується кількість пожеж, про що свідчить статистика і щорічний аналіз виникнення пожеж.

Попри дощі, літо несе ще й спекотну погоду. З її настанням актуальним питанням є неухильне дотримання правил пожежної безпеки. Адже під час загорань трапляються випадки пошкодження повітряних ліній електропередачі, трансформаторних підстанцій та інших об’єктів енергетики, що є наслідком безвідповідального поводження з вогнем.

З огляду на це адміністрація ПрАТ «Закарпаттяобленерго» нагадує, що в сезон високих температур та засухи категорично забороняється розводити вогнища, палити суху траву і гілля під лініями електропередач, поблизу підстанцій, захаращувати охоронні зони енергетичних об’єктів. Під час спалювання стерні, сміття існує пожежна загроза для прилеглих територій – житлових  будинків, лісосмуг, лісів, об’єктів природно-заповідного фонду. За лічені години вогонь знищує лісові масиви, що вирощувалися десятками років, гинуть дикі звірі та птахи.

Шановні батьки! У наших дітей під час канікул з’явилося багато вільного часу. Саме в літній період діти отримують найбільше травм. Своїм прикладом виховуйте дітей, не порушуйте  правила безпеки, нагадуйте дітям, що трансформаторні підстанції – не місце для гри. Поблизу ліній електропередач небезпечно гратися, гойдатися на деревах, запускати повітряних зміїв.

Слід пам’ятати, що з електрикою та вогнем не жартують. Через дитячі пустощі тисячі людей можуть залишитись без електропостачання, а під загрозою може опинитись здоров’я та життя дитини.

Охоронна зона електричних мереж встановлюється уздовж повітряних ліній електропередач - у вигляді земельної ділянки і повітряного простору, обмежених вертикальними площинами, що віддаленні по обидві сторони лінії від крайніх проводів за умови не відхиленого положення, на відстань:

(для повітряних ліній напругою)

2 метрів

до 1 кВ

10 метрів

до 20 кВ

15 метрів

35 кВ

20 метрів

110 кВ

25 метрів

220 кВ

30 метрів

400 кВ

40 метрів

750 кВ

Особи, які порушують дані вимоги, що може призвести до виникнення пожежі на електрообладнанні, несуть відповідальність згідно з чинним законодавством України.

 

Адміністрація  ПрАТ «Закарпаттяобленерго»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних