Електронні листки непрацездатності

Дата: 08.09.2021 09:36
Кількість переглядів: 1247

Фото без опису

Завершився перехідний період від листків непрацездатності на паперових носіях до електронних. Він тривав з червня по серпень поточного року. Особам видавалися і електронні лікарняні, і паперові листки непрацездатності. З 1 вересня усі медичні установи України повністю перейшли на електронні лікарняні.

Е-лікарняний – це аналог паперового лікарняного. Формується він в Електронному реєстрі листків непрацездатності на підставі медичного висновку про тимчасову непрацездатність. Лікар, який відкриває лікарняний лист, робить це в електронній системі і підписує його своїм електронним підписом(КЕП). На підставі висновку лікаря в Реєстрі формується запис з унікальним номером – єдиний реєстраційний номер листка непрацездатності. Відомості з електронної системи охорони здоров’я надходять до Пенсійного фонду України і містяться на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду (https://portal.pfu.gov.ua).

Отримати відповідну інформацію може як роботодавець, так і сама застрахована особа.

Кожен страхувальник за допомогою електронного кваліфікованого підпису може зайти у свій електронний кабінет. Уся потрібна інформація, а саме: інформація про вид документу, період дії медичного висновку, категорія, за якою він сформований, а також додаткові відмітки, які може встановити лікуючий лікар, відповідно до вимог Порядку формування медичних висновків в Реєстрі медичних висновків в електронній системі охорони здоров’я, затвердженого наказом МОЗ від 01 червня 2021 року № 1066, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 02 червня 2021 за № 728/36350, міститься у розділі «Електронний реєстр листків непрацездатності». До Електронного реєстру листків непрацездатності не передається жодна інформація щодо встановлених діагнозів.

Усі ці відомості доступні й самій застрахованій особі.

Переглянути інформацію про е-лікарняний вона може у своєму особистому електронному кабінеті на порталі електронних послуг ПФУ. Але для цього застрахована особа повинна зареєструватися на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України (https://portal.pfu.gov.ua) і бути користувачем його послуг та мати електронний кваліфікований підпис. На портал електронних послуг можна зайти і за допомогою банківської картки. Роздруковувати електронний лист непрацездатності не потрібно.

Переведення лікарняних в електронний вигляд спростить процес оформлення листків непрацездатності й унеможливить будь-які зловживання під час обігу їх, а також суттєво скоротить час від оформлення електронного документа до нарахування та виплати допомоги з тимчасової непрацездатності.

До відома: на сьогодні в області сформовано близько 1500 е-лікарняних.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних