Безоплатна первинна правова допомога

Дата: 23.05.2022 11:57
Кількість переглядів: 231

Фото без описуВідповідно до статті 59 Конституції України кожен мас право на професійну правничу допомогу. У випадках, передбачених законом, ця допомога надається безоплатно.. Згідно Закону України «Про безоплатну правову допомогу» право на безоплатну правову допомогу - гарантована Конституцією України можливість громадянина України, іноземця, особи без громадянства, у тому числі біженця чи особи, яка потребує додаткового захисту, отримати в повному обсязі безоплатну первинну правову допомогу, а також можливість певної категорії осіб отримати безоплатну вторинну правову допомогу у випадках, передбачених зазначеним законом.
Безоплатна первинна правова допомога це інформування людей про їхні права та способи їх захисту. Це надання правової інформації, консультацій і роз’яснень з юридичних питань. Це складення заяв, скарг, інших документів правового характеру, крім процесуальних. Право на безоплатну первинну правову допомогу мають усі громадяни України. Безоплатна вторинна правова допомога - це захист, здійснення представництва інтересів осіб у судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; складення документів процесуального характеру. Право на безоплатну вторинну правову допомогу мають соціально незахищені категорії громадян малозабезпечені, люди з інвалідністю, учасники бойових дій, внутрішньо переміщені особи, постраждалі від домашнього насильства, діти та інші особи, визначені Законом України «Про безоплатну правову допомогу».

Для отримання професійної правової допомоги внутрішньо переміщені особи мають право звернутися до бюро правової допомоги, які функціонують на території Ужгородського району:

Ужгородське бюро правової допомоги, що розташоване за адресою: 88017, м. Ужгород, вул. Загорська, буд. 51; E-mail: uzhhorodl.zakarpattya@legalaid.uz.ua, телефон: (0312) 64-15-05 з обслуговуванням Ужгородської, Середнянської, Оноківськоі, Холмківської, Баранинської, Сюртівської, Великодобронської територіальних громад;
Перечинське бюро правової допомоги, що розташоване за адресою: 89200, м.ГІеречин, вул.Ужгородська, буд. 43;E-mail: perechynske@legalaid.uz.ua. телефон: (03145)-2-34-57 з обслуговуванням Тур’є-Реметівської, Дубриницько- Малоберезняняської, Перечинської територіальних громад;
Великоберезнянське бюро правової допомоги, що розташоване за адресою: 89000, смт.Великий Березний, вул.Шевченка, буд.27,1 поверх, каб. 114; E-mail: velykobereznianske@4egalaid.uz.ua, телефон: (03135)-2-34-07 з обслуговуванням Великоберезнянської, Станенської, Костринської територіальних громад;
Чопське бюро правової допомоги, що розташоване за адресою: 89500, м. Чоп, вул. Берег, буд. 2; E-mail: chopske@legalaid.uz.ua, телефон: (0312) 71-10-00 з обслуговуванням Чопської територіальної громади.
Водночас, внутрішньо переміщені особи мають право отримати безоплатну правову допомогу безкоштовно за номером телефону 0 800 213 103. Отримати онлайн правову допомогу можна за посиланням https://linktr.ee/legalaid.gov.ua у кабінеті клієнта на сайті системи безоплатної правової допомоги, у мобільних застосунках «Безоплатна правова допомога» або «Твоє право», у Телеграм та Вайбер.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних