Відновлення та адаптація економіки

Дата: 01.06.2022 15:06
Кількість переглядів: 486

Фото без описуДУ “Офіс розвитку підприємництва та експорту” спільно з ГС “Центр розвитку інновацій”, національним проектом з розвитку підприємництва та експорту Дія.Бізнес та партнерами, які долучаються, розпочали Ініціативу для сприяння відновленню та адаптації економіки територіальних громад/регіонів, місцевих бюджетів, підтримки підприємців, розвитку експорту (https://business.diia.gov.ua/economic-recovervI.

За результатами аналізу даних за період повномасштабної війни, ми побачили, що реєстрація нового бізнесу вже наблизилась до 50% від довоєнного аналогічного періоду квітня 2021 року. При цьому, адаптація до війни відбувається швидше, ніж до пандемії СОУГО-19 - зареєструвалися на 29% більше нових бізнесів, ніж у відповідний період квітня 2020 року. Одночасно, відбуваються глобальні зміни у привабливості територій України для нового бізнесу.

Для виявлення реального стану та потреб бізнесу у Вашому регіоні запрошуємо долучитися до опитування та до 03 червня 2022 року включно:

  • заповнити анкету - https://forms.gle/rp8WMV1Ah5PwgZm77
  • визначити відповідального (-их) за співпрацю з Ініціативою (з відновлення економіки, розвитку підприємництва та експорту) відповідальних представників від Вашого регіону (представники управлінь, департаментів, відділів економіки та/або інвестицій; агенцій/інститутів/офісів регіонального розвитку; економічних штабів і т.п.);
  • у разі зацікавленості поінформувати представників територіальної оборони (ТрО), добровільних формувань тер. громади (ДФТГ) про безоплатний доступ до е-рішення для перевірки фізичних осіб - https://vkursi.pro/persontro. Інструмент дає можливість перевірити дані з 100+ реєстрів, зокрема МВС, Мінюсту, ДМС, ДСА, всіх кредитних бюро України та маркування бізнесу пов'язаного з країнами агресорами.
  • Опитування проводяться у співпраці з Міністерство цифрової трансформації України, Міністерством економіки України, Міністерством фінансів України, Міністерством розвитку громад і територій України. Опрацьовані результати будуть надіслані до відповідних органів державної влади, робочих груп й донорських організацій.

    Команда Ініціативи планує проводити дослідження на регулярній основі. В результаті Ви зможете отримати таку допомогу від Ініціативи:

  • першими отримувати повні версії опрацьованих нами результатів опитувань, наших досліджень на основі інших доступних нам джерел даних;
  • долучитися до експертної спільноти Ініціативи та спільно опрацьовувати аналітику, інструменти для відновлення економіки, необхідні рішення для місцевих громад/регіонів, фінансово-кредитного сектору, донорів, відповідних національних органів влади, робочих груп;
  • консультаційну підтримку від організаторів Ініціативи, зокрема щодо:
  • використання великих даних Економічного профайлу (громад/регіонів/бізнес-класгерів), який розвиває Центр розвитку інновацій;

  • адаптації програм підтримки бізнесу, економічного розвитку у громаді/регіоні;

  • зацікавлені у розвитку підприємництва та експорту - отримають корисні матеріали та покрокові інструкції від Офісу з розвитку підприємництва та експорту та команди проекту Дія.Бізнес.
  • У разі виникнення додаткових питань, будь ласка звертайтеся до контактної особи з боку Офісу з розвитку підприємництва та експорту: Ольга Гвоздьова - керівник напрямку аналітики, телефон: 095-422-19-61, електронна скринька: ogvozdvova@epo.org.ua.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних