Об'єднані: вже понад 100 днів заклади освіти громади приймають людей, що постраждали від війни

Дата: 16.06.2022 09:12
Кількість переглядів: 577

    Холмківська громада межує з Ужгородом і багато вимушених переселенців обирають нашу громаду для порятунку від ворожих артилерійських та ракетних обстрілів. З 24 лютого в закладах освіти ми змогли надати тимчасовий прихисток понад 750 особам. Жінки, діти, літні люди - це найвразливіші категорії, яким особливо необхідна допомога.  Тому ми докладаємо максимум зусиль, щоб проживання наших співгромадян було максимально комфортним.

   З перших днів війни на території Холмківської громади було організовано 5 пунктів тимчасового розміщення внутрішньо переміщених осіб: в Концівському ліцеї, Коритнянському ліцеї, Сторожницькому ЗДО, Сторожницькому ліцеї та Шишлівському ліцеї. Також нами було організовано підвіз шкільними автобусами  і супровід ВПО від місць прибуття до пунктів розміщення.

     Перед нашою громадою постало багато викликів, зокрема як забезпечити харчуванням, засобами гігієни, ліками,  одягом та всіма іншими необхідними речами людей, що через збройну агресію Російської Федерації були змушені покинути власні домівки.

     Холмківська сільська рада, депутати, відділ освіти, працівники закладів та місцеві мешканці щоденно докладають зусиль для того, аби забезпечити всім необхідним наших співгромадян, що тепер проживають на території нашої громади.

     Внутрішньо переміщені особи, що розміщені в закладах освіти громади, забезпечені щоденним триразовим гарячим харчуванням, а завдяки співпраці з благодійними фондами - засобами гігієни, одягом тощо.

      За час перебування в наших закладах вимушені переселенці стали справжніми друзями та помічниками – вони допомогли при проведенні весняної толоки, здійснюють дрібний ремонт у закладах, підтримують один одного. Разом з ними ми вже пережили багато подій - днів народжень, ювілеїв, а також відсвяткували Великдень, завдяки чому гості нашої громади дізналися більше про звичаї і традиції Закарпатського краю.

      Завдяки самовідданій щоденній праці колективів наших закладів, кухарів, вчителів, техпрацівників кожен, хто знайшов прихисток в закладах освіти Холмківської громади, огорнутий турботою, щирістю та добротою.

      Не зупиняємося на досягнутому. Тому, з метою покращення якості харчування, збільшенню асортименту страв, Холмківською сільською радою, відділом освіти та Громадською організацією "Центр громадянських ініціатив "Донбас" було укладено тристоронню угоду. Донором даної ГО є організація "Європейський обмін" м. Берлін, Федеративна Республіка Німеччина.

      Також представники Центру громадських ініціатив “Донбас” з травня здійснюють психологічний супровід людей, що знайшли прихисток в нашій громаді. Адже внаслідок такого травматичного досвіду людина переживає стани, які спричиняють нестабільність і втрату контролю над ситуацією, власним життям, які важливо відслідковувати та адекватно допомогти пережити, проявити й пропрацювати їх. Тому дякуємо представникам ГО “Центр громадських ініціатив “Донбас” за довіру та плідну співпрацю.

Фото без опису

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних