Гвардія наступу

Дата: 09.02.2023 10:47
Кількість переглядів: 205

Фото без опису

8 штурмових бригад почали формувати на базі Національної поліції, Державної прикордонної служби та Національної гвардії в Закарпатській області. Проєкт називається "Гвардія наступу". 

"Завдання, які будуть поставлені перед бригадою, — це відсіч та стримання збройної агресії проти України, проведення штурмових дій, знешкодження диверсійно-розвідувальних груп і незаконне формування ворогом. До нього входить аеророзвідка, виявлення позицій ворога та знищення противника.

Бригада Національної поліції має назву "Лють". Усі умови щодо набору, проходження тестів, медоглядів — це все забезпечує Національна поліція. Працівники поліції туди можуть перевестися по переводу, оскільки це підрозділ Нацполіції, а інші громадяни мають пройти коротку спецперевірку, пройти співбесіду, військово лікарську комісію, перевірку рівня фізичної готовності. Мінімальна оплата становитиме на період підготовки 25 тисяч гривень — посадовий оклад, додаткові виплати в розмірі 30 тисяч гривень для працівників, котрі перебуватимуть в областях з наявним в них веденням бойових дій, тобто в підсумку це буде десь 55 тисяч гривень. З моменту виконання бойових завдань додаткові виплати становитимуть до 70 тисяч гривень — це окремо до зарплати", — розповідає Ярослав Колесник.

"Щодо формування підрозділу Держприкордонслужби, то він буде називатися "Сталевий кордон". Формування також розпочалося. Очолює цей підрозділ Герой України полковник Валерій Падитель, котрий тримав оборону з нашими героями в Азовсталі. Вимоги до кандидатів такі ж, як в Нацполіції і Нацгвардії. Уже триває відбір і серед наших військовослужбовців, офіцерів, щодо формування ядра цієї бригади. Офіцерів та військовослужбовців відбирають з тих, хто зарекомендував себе належним чином в боях під Бахмутом, під Кремінною, під Лиманом, а також в Азовсталі", — каже начальник прикордонного загону Богдан Ігнатюк.

6 штурмових бригад формують на базі Національної гвардії.

"Червона калина" — до лав увійшли герої, котрі брали участь у боях на Донеччині, Луганщині, обороняли Київ. "Рубіж" — до лав бригади уже увійшли герої, котрі відстоювали Гостомельський аеропорт, Рубіжне на Луганщині. "Спартан" — це потужна бригада, яка обороняла Харків. "Кара-Дах" — це кара за Крим, так будемо казати. Ця бригада буде брати участь у звільненні АР Крим. "Буревій" — це бригада, яку ми називаємо "утилізація російських військових". Бригада "Азов" — це легендарний підрозділ, це один із осередків оборони Маріуполя. Щоб ми могли їх підготувати належним чином, у нас є відповідна навчально-матеріальна база, є офіцери, котрі брали й беруть участь у бойових діях, сержанти, солдати, тому ми можемо наразі готувати військовослужбовців за стандартами НАТО. Звісно, що повний соцпакет, як і в колег з Нацполіції і Держприкордонслужби, ми теж забезпечуємо. Наразі ми розгорнули 10 пунктів у Закарпатській області, де ми проводимо рекрутингову роботу", — роззповів полковник Ігор Гузар.

Заповнити заявку до обраної бригади можна онлайн (https://storm.mvs.gov.ua).  Отримати консультацію та подати заяву також вожна у 10-ти ЦНАПах: 

Виноградів, вул. Миру, 3;

Берегово, вул. Верешмарті, 3;

Свалява, пл. Головна, 1;

Мукачево, вул. Духновича, 2;

Рахів вул. Миру, 5;

Тячів, вул. Нересенська, 5;

Ужгород, пл. Поштова, 3;

Перечин, пл. Народна, 16;

Іршава, пл. Народна, 1;

Хуст, вул. 900-річчя Хуста,27/1.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних