Гвардія наступу

Дата: 09.02.2023 10:47
Кількість переглядів: 180

8 штурмових бригад почали формувати на базі Національної поліції, Державної прикордонної служби та Національної гвардії в Закарпатській області. Проєкт називається "Гвардія наступу". 

"Завдання, які будуть поставлені перед бригадою, — це відсіч та стримання збройної агресії проти України, проведення штурмових дій, знешкодження диверсійно-розвідувальних груп і незаконне формування ворогом. До нього входить аеророзвідка, виявлення позицій ворога та знищення противника.

Бригада Національної поліції має назву "Лють". Усі умови щодо набору, проходження тестів, медоглядів — це все забезпечує Національна поліція. Працівники поліції туди можуть перевестися по переводу, оскільки це підрозділ Нацполіції, а інші громадяни мають пройти коротку спецперевірку, пройти співбесіду, військово лікарську комісію, перевірку рівня фізичної готовності. Мінімальна оплата становитиме на період підготовки 25 тисяч гривень — посадовий оклад, додаткові виплати в розмірі 30 тисяч гривень для працівників, котрі перебуватимуть в областях з наявним в них веденням бойових дій, тобто в підсумку це буде десь 55 тисяч гривень. З моменту виконання бойових завдань додаткові виплати становитимуть до 70 тисяч гривень — це окремо до зарплати", — розповідає Ярослав Колесник.

"Щодо формування підрозділу Держприкордонслужби, то він буде називатися "Сталевий кордон". Формування також розпочалося. Очолює цей підрозділ Герой України полковник Валерій Падитель, котрий тримав оборону з нашими героями в Азовсталі. Вимоги до кандидатів такі ж, як в Нацполіції і Нацгвардії. Уже триває відбір і серед наших військовослужбовців, офіцерів, щодо формування ядра цієї бригади. Офіцерів та військовослужбовців відбирають з тих, хто зарекомендував себе належним чином в боях під Бахмутом, під Кремінною, під Лиманом, а також в Азовсталі", — каже начальник прикордонного загону Богдан Ігнатюк.

6 штурмових бригад формують на базі Національної гвардії.

"Червона калина" — до лав увійшли герої, котрі брали участь у боях на Донеччині, Луганщині, обороняли Київ. "Рубіж" — до лав бригади уже увійшли герої, котрі відстоювали Гостомельський аеропорт, Рубіжне на Луганщині. "Спартан" — це потужна бригада, яка обороняла Харків. "Кара-Дах" — це кара за Крим, так будемо казати. Ця бригада буде брати участь у звільненні АР Крим. "Буревій" — це бригада, яку ми називаємо "утилізація російських військових". Бригада "Азов" — це легендарний підрозділ, це один із осередків оборони Маріуполя. Щоб ми могли їх підготувати належним чином, у нас є відповідна навчально-матеріальна база, є офіцери, котрі брали й беруть участь у бойових діях, сержанти, солдати, тому ми можемо наразі готувати військовослужбовців за стандартами НАТО. Звісно, що повний соцпакет, як і в колег з Нацполіції і Держприкордонслужби, ми теж забезпечуємо. Наразі ми розгорнули 10 пунктів у Закарпатській області, де ми проводимо рекрутингову роботу", — роззповів полковник Ігор Гузар.

Заповнити заявку до обраної бригади можна онлайн (https://storm.mvs.gov.ua).  Отримати консультацію та подати заяву також вожна у 10-ти ЦНАПах: 

Виноградів, вул. Миру, 3;

Берегово, вул. Верешмарті, 3;

Свалява, пл. Головна, 1;

Мукачево, вул. Духновича, 2;

Рахів вул. Миру, 5;

Тячів, вул. Нересенська, 5;

Ужгород, пл. Поштова, 3;

Перечин, пл. Народна, 16;

Іршава, пл. Народна, 1;

Хуст, вул. 900-річчя Хуста,27/1.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.