Вправи, які допоможуть дитині впоратись зі стресом: Поради МОЗ

Дата: 10.05.2023 09:06
Кількість переглядів: 106

Діти легше сприймають інформацію в ігровій формі, навіть у моменти стресу. Зібрали для вас вправи від психологині Світлана Ройз, які допоможуть дитині впоратись зі стресом зрозумілою їм мовою.

5 відчуттів: попросіть дитину показати 5 предметів одного кольору, торкнутись 4 речей і розказати, які вони на дотик, повторити 3 звуки, які вона почула навколо, описати 2 запахи, які її оточують, пригостіть чимось їстівним і запитайте, який у ласощів смак.

«Поцілунки». Квадратний, трикутний, овальний — цілувати лобик чи щічку так, щоб послідовність поцілунків утворила різні форми.

«Обійманці». Діємо за принципом «обійми мене, сильніше, ніж я тебе».

Робимо масаж: «Рейки, рейки, шпали, шпали... Їхав поїзд із Полтави. Ось віконце відчинилось — горошинки покотились. Йшли курчата, ціпу-ціпу, дзьобали собі на втіху. А за ними гусенята теж пощипують завзято. Далі йшла сім'я слонів, тупали, аж гай шумів. От директор-молодець стіл поставив і стілець та друкує на машинці лист малесенькій дитинці: «Люба доню! Рідна пташко! Висилаю жовту чашку. В неї сонячні бочки і на денці — крапочки» (переспів Мирослави Кім).

Розмальовки також можуть відволікти дитину від надзвичайних ситуацій. Ви можете завантажити і роздрукувати буклет із розмальовками та іграми тут: http://bit.ly/3lYrsCw

Дітям від 6 років корисним для стабілізації стане «Твоя сила: практикум для дітей та підлітків». Його можна завантажити за посиланням: http://bit.ly/3nN0vBX

Викладене у брошурі спонукає до роздумів, водночас дає практичні поради щодо регулювання власних емоцій.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.