Зустріч з учнями громади

Дата: 19.05.2023 11:54
Кількість переглядів: 308

Фото без опису

9 травня в Шишлівський ліцей і Сторожницький ліцей     завітали представники правоохоронних органів: інспектор СЮП ВП Ужгородського РУП ГУНП в Закарпатській області, лейтенант поліції Світлана Теменко, поліцейський офіцер Холмківської громади Ужгородського РУП ГУНП в Закарпатській області, старший лейтенант поліції Владислав Мокрянин,  начальник служби у справах дітей Холмківської сільської ради  Ганна Повханич, головний спеціаліст ССД Леся Пейк.
Було проведено   бесіди з учнями 7 - 11 класів , на теми:  «Кримінальній і адміністративній відповідальності неповнолітніх за вчинення злочинів», “Протидія булінгу в учнівському середовищі”. Метою даного заходу було ознайомити учнів з поняттям «булінг» та його запобіганню у ліцеї, формувати толерантне ставлення до оточуючих, а також стійке неприйняття насильства в будь-яких проявах, сприяти створенню дружньої атмосфери та згуртуванню учнівського колективу, про відповідальність за вчинення кримінальних та адміністративних правопорушень неповнолітніми. Розповіли куди звертатись у разі, якщо став свідком, учасником або жертвою цькування зі сторони однолітків та/або педагогів.
Не оминули і тему:  «Кібергрумінг»  – це новий вид сексуального насильства проти дітей в інтернеті. Суть його в тому, що шахраї реєструються в соцмережах під виглядом підлітків, втираються в довіру до їхніх однолітків з метою отримання від них інтимних фото або відео, а потім шантажують, щоб отримати ще більш відверті матеріали, гроші або змусити до особистих зустрічей в офлайні. Якщо попередити кібергрумінг не вдалося й інтимні фото або відео потрапили до зловмисників, головне пам'ятати, що домагання або вимагання – злочин, у ньому немає вини жертви. Насамперед дитині потрібно припинити будь-яке спілкування зі злочинцями і більше не відгукуватися на жодні вимоги.Потім обов'язково зробити прінтскрин усього листування і звернутися до довіреного дорослого. Це можуть бути батьки, вчитель, шкільний психолог, страший брат або сестра – той, хто користується великою довірою. Після цього разом з дорослими варто звернутися в поліцію (кіберполіцію або ювенальну превенцію).
Якщо знадобиться додаткова інформація або психологічна підтримка – зателефонувати на гарячу дитячу лінію по тел. 116 111.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних