ЮНІСЕФ, Jerry Heil і «Ти як?» випустили пісню для підтримки ментального здоров’я підлітків і молоді

Дата: 10.04.2024 13:56
Кількість переглядів: 57

Фото без опису

Представництво Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні разом зі співачкою Jerry Heil та психологинею Світланою Ройз презентували пісню «Believe me!» («Повір!») для підтримки підлітків і молоді. 

Пісня-афірмація, створена в межах Всеукраїнської програми ментального здоровʼя «Ти як?», допоможе молоді налаштуватися на самопідтримку, відчути спроможність вплинути на свій стан і зберегти віру у власні сили. 

За результатами опитування ЮНІСЕФ через U-Report Україна, загальний емоційний стан 69% молодих людей віком від 14 до 34 років після 24 лютого 2022 року погіршився, водночас 73% молодих людей потребують емоційної чи психологічної підтримки. Трек «Believe me!» — простий інструмент на основі афірмацій, який допоможе змінити фокус уваги та налаштуватися на більш позитивний лад. 

«Радію, що своєю творчістю можу популяризувати таку просту техніку самопідтримки і хоча б через пісню обійняти всіх українців та українок! Слухайте трек у навушниках, колонках, в авто та вдома, танцюйте та підспівуйте! Сподіваюся, він стане щоденним ритуалом для всіх нас, покращуватиме настрій, допоможе почуватися трохи краще та повірити в себе», — зазначила виконавиця пісні Jerry Heil. 

Деякі дослідження доводять: афірмації знижують рівень кортизолу в організмі. А повторення позитивних тверджень залучає зони мозку, що відповідають за оцінку та сприйняття себе. У такий спосіб можна навчити мозок фокусуватися на ситуації та собі в ній, а не лише на негативних сценаріях. Це допомагає знайти вихід із ситуації. 

Світлана Ройз, дитяча та сімейна психологиня, говорить, що афірмації допомагають позбутися нав’язливих думок і налаштуватися на позитив. «Афірмації — як їх часто називають — це позитивні ствердження, мотиватори. Вони можуть допомогти в роботі з негативними моделями мислення, розірвати коло румінацій (нав'язливих думок), розширяють простір сприйняття і пропонують інший, більш позитивний, сценарій. Звичайно, слова залишаються тільки словами, якщо ми їх не підкріплюємо діями, адже зміни в нашому житті відбуваються, коли ми діємо. Позитивні твердження ж допомагають створити фон, можливий стимул для наших дій. Але ми маємо пам'ятати, що будь-які мотиватори не можуть замінити кваліфіковану підтримку чи допомогу спеціаліста», — підкреслила Світлана.  

Трек «Believe me!» — простий інструмент, який допоможе змінити фокус уваги та налаштуватися на більш позитивний лад. Пісня доступна для прослуховування в Instagram і TikTok.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних